Follow Us @soratemplates

19 December 2017

[Throwback] Hi, Istanbul!

December 19, 2017 0 Comments


Hola, blog!

There are so many things you missed about my life since I left you. And here I am, done with all the deadlines, having time before year end events, and ready to make it up to you. 

Ok, in this very posting I'm gonna tell you one of my best moment in this year. Its when my family and I had the opportunity to take days off and flown to Istanbul, Turkey.

18 December 2017

[Life] Sebuah Eksplanasi

December 18, 2017 0 Comments

"Finta sekarang kerja di mana?"


Halo blog!
Saya rasa sekali lagi saya mengacuhkan keberadaan kamu ya? Maaf kan ya blog, saya jahat sama kamu, saya datang kepada kamu kalau saya lagi depresi saja.

Kali ini saya mau membagi beban pikiran yang paling bercokol di kepala saya, tentang sebuah pertanyaan yang paling nggak bisa saya jawab dengan satu tarikan napas atau ketikan keyboard smartphone dengan alasan paling menyebalkan di dunia ini:

Gengsi.

Silakan judge saya sebagaimana yang anda mau, tapi itu lah yang terjadi sama saya. Dan karena ini blog punya saya, maka biarlah saya mengekplanasi sesuka saya apapun yang menjadi alasan sekaligus beban pikiran saya.

03 July 2017

[Fiction] Trouvaille

July 03, 2017 0 Comments


She sits beside me. Not literally, a hand brake and gear transmission are between us. I know I supposed to put all my attention on the street but I can’t stop myself to steal a glance on her. She’s so quiet, I thought she’s asleep. She’s never shut her mouth unless when she falls into a deep sleep. Even sometimes I notice she talks in her sleep, inviting me to whatever life she was facing in her dreamland. 

05 June 2017

[Poem] Terbang

June 05, 2017 0 Comments


Matamu menghilang dan aku pun terbang
Semua terasa tak lagi di awang
Maka janganlah tunas ini kau tebang
Kecuali jika kau tak menginginkannya berkembang

Hadirmu memang selayak kunang-kunang
Tanyamu pun terdengar sumbang
Tapi mayamu tetaplah sebuah senang
Lalu sangkalmu adalah sebuah tenang

Kejoraku yang kini begitu benderang,
Meski kau buat hatiku berperang
Namun janganlah menjadikannya berang
Hingga menyisakan linang yang terkenang


 photo ttd_1.png

04 May 2017

[Book Review] If I Was Your Girl

May 04, 2017 0 Comments



Title                     :               If I Was Your Girl
Author                 :               Meredith Russo
Publisher             :               Flatiron Books
Year                     :               2016     
ISBN                    :               978-1-250-07840-7
Rating                  :               3/5

Blurb                   :

Just because you have a past doesn’t mean you can’t have a future.

Review                 :

I spotted this book on my window-book-shopping at GI Jakarta. After all, this book not gimme a clue about what’s inside but the cover and the tittle catch my attention. Yeah, that’s the power of marketing.

And then, this book surprised me. Its about a teenage girl who used to be a boy. It’s a story about the

09 April 2017

[Book Review] Habibie Ya Nour El Ain

April 09, 2017 0 Comments


Title  :               Habibie Ya Nour El Ain
Author :             Maya Lestari GF
Publisher :         Dar! Mizan
Year :                2016
Genre :              Romance, Islamic
ISBN :                 978-602-420-298-9
Rating :             4/5

Review     :

Lagi-lagi saya menemukan buku bagus disaat saya sedang window shopping ke toko buku.

Jujur saja, saya jarang sekali bisa hook sama buku yang bernafaskan islam. Satu-satunya buku yang saya tamatkan hanyalah novel Ayat-Ayat Cinta karya Habiburrahman El Shirazy karena waktu itu saya jatuh cinta pada versi film-nya. Tetapi karena ini karya mbak Maya Lestari GF, seorang penulis

22 March 2017

We Don’t Say Goodbye Anymore, We Just Disappear

March 22, 2017 2 Comments

We don’t say goodbye anymore.
We just stop responding to their messages or answering their calls.
We pretend like we don’t really know them when we see them, we act like strangers, we act like we didn’t hurt them and we underestimate their pain. We’re too self-absorbed to consider their feelings so we don’t even say a kind word, we don’t even give a warm hug and we don’t even ask to make sure they’re okay.

23 February 2017

[Fiction] Spotlight

February 23, 2017 0 Comments



I can see the stage clearer as the light dimmed. Hundred eyes are on the big screen, watching the opening video. Hands are clapping, excited that the show we’ve been waiting finally started.

The first band is on the stage after the mc opened the show and introduce all the performers. They are playing their hit songs for the opening and the crowd starts to cheer and sing along, so do I.

This seat is too good, I can see every single thing from here. No need to stare at the big screen if I want to see the singer’s face, my eyes catch every expressions just with a glare. This is what platinum

21 February 2017

[Throwback] Gala Night FEB UGM 2016

February 21, 2017 0 Comments

Selamat ulang tahun yang ke-8 ya my dearest blog!

Ya ampun, udah delapan tahun ya... ibarat anak, kamu ini harusnya sudah kelas dua SD. hahaha. Terima kasih atas 8 tahun ini, maaf karena saya lebih sering hiatus dari pada berbagi cerita. Tetep setia mengiring langkah-langkahku ke depan ya. 😘

Sebagai hadiah ulang tahun, nih saya kasih kamu beberapa throwback tentang hidup saya yang belum sempat saya setorkan ke kamu. 

Yang pertama tentang Gala Night FEB UGM 27 Mei 2016 silam.

Kenapa acara ini begitu spesial sehingga walaupun sudah kelewat begitu lama tetap harus disetorkan? Ya, karena selain saya harus merogoh kocek lumayan dalam hanya untuk dihabiskan satu malam, juga karena ada momen yang menurut saya begitu berkesan.

19 February 2017

[Life] Me and My Bachelor Degree

February 19, 2017 0 Comments

Hai blog, selamat tahun 2017!

Ternyata sudah terlalu lama ya saya meninggalkan kamu, tiba-tiba sudah tahun 2017 saja, bahkan sudah Februari. Tapi tenanglah blogku sayang, I left you for a reason, hidup saya bukan tentang bersenang-senang selama saya nggak ngasih kabar ke kamu.

The very big news is: saya, Luthfinta Nurul Dzikrina Sudar, (un)officially sudah jadi sarjana ekonomi!


Foto sarjana yg failed (yg penting esensinya)

Senyum super lebar terkembang di wajah kedua orang tua, usaha mereka menyekolahkan saya 14 tahun dan menguliahkan saya 4,5 tahun akhirnya selesai juga. Dan yang pasti, senyum saya lah yang paling lebar, jadi saksi atas kebahagiaan mereka ditambah perasaan puas karena sudah berhasil jadi sarjana dan lega karena setelah ini saya sudah nggak perlu lagi tunduk dalam hukum dosen sambil menghabiskan malam-malam saya mengerjakan tugas, jelas bikin lebar senyum saya yang paling nggak terkalahkan.